De-a lungul timpului perceptia asupra bronzului si a pielii bronzate s-a schimbat foarte mult! In urma cu 2000 de ani grecii isi pudrau fata cu carbonat natural de plumb pentru a fi cat mai alba, in secolul 17 exista perceptia ca, culoare pielii face diferenta intre clasele sociale, astfel ca nobilii aveau un ten de portelan pe cand restul populatiei aveau ten masliniu fiind toata ziua in razele soarelui pentru a-i servi. Asta pana in 1936 cand Coco Chanel s-a intors dintr-o vacanta bronzata, cu un ten masliniu, luminos si hidrata. Avand o mare infuenta intre domnitele de pe atunci a creat un nou hobby: bronzarea.
Daca domnitele de atunci profitau de toate razele de soare, azi mergem la solar sa fim cat mai bronzati si astfel profitam de razele UV care actioneaza asupra pielii!
Cum orice lucru trebuie facut cu masura, atat expunerea la soare cat si cea la solar trebuie facuta dupa anumite reguli: timpul de bronzare, utilizarea cremelor si lotiunilor pentru bronzare, utilizarea cremelor si lotiunilor dupa bronzare, alegerea produselor profesionale, consultarea specialistilor.